tirsdag 29. mars 2011

1969

I mars 1969 testet Apillo 9 månelandermodulen(en del som ser ut som beinene til romferga, for at den skal stå) i bane. I mai får Apollo opp 10 mennesker til Månen og går gjennom bevegelsene til en landing som en øvelse til en annen reise opp til Månen, men uten og lande.

Apollo 9 var den tredje bemannede romferden i Apollo-programmet. Mannskapet ble skutt opp til Månen den 3. mars 1969, og oppdraget varte i ti dager. Det var første gang månemodulen ble brukt i en bemannet romferd og første gang alle delene som skulle brukes i månelandingen ble brukt.

I juli 1969 landet Apollo 11 med de første menneskene på Månen, Neil Armstrong og Edwin Aldrin. Neste tur til Månen var i november det samme året, og da landet Apollo 12 med Alan Bean og Charles Conrad.

Målet med Apolle-programmet var å sende en mann opp til MÅnen og komme trygt tilbake til Jorda igjen. Apollo-programmet var laget av NASA. det var detfor de sendte en rekke med romferger til Månen som det var mennesker i. De amerikanske romprogrammene startet i 1961, og den presidenten de hadde da var John F. Kennedy, han uttalte at USA innen 60-årene ville sende en mann til månen og bringe ham trygt tilbake.

20. juli 1969. Et lite skritt for et menneske, men et stort steg for menneskeheten, sa Neil Armstrong.

FØRSTE MÅNELANDING:


Fakta fra naturfag bok: Eureka 8!
Fakta fra nett: http://www.hildes-hjoerne.com/24988491 og http://no.wikipedia.org/wiki/Apollo-programmet

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar